13 May 2008

From Art Conects Art



Gallery week-end
23, 24 and 25 May
MESDAGKWARTIER
Anna Paulownastraat, The Hague

friday 23 may 19.00 - 21.00 hours
saturdat 24 may 12.00 – 17.00 hours
sunday 25 may 12.00 - 18.00 hours

Participants:
Livingstone Gallery, Atelier Beeld, The Dutch Touch Art Company, Arte sin limites, galerie Anton art Design, galerie/atelier MAT, ROOM, Galerie Vonkel, Eigen Stijl, Galerie en artotheek De Vlaming, Galerie Ariana, Room en Carlton Embassador Hotel

ALGEMEEN DAGBLAD 12 APRIL 2008:
Voortbouwend op het succes van de vorige jaren wordt dit jaar voor de derde keer een galerieweekend georganiseerd in de hippe galeriewijk rondom het Anna Paulownaplein in het Mesdagkwartier in Den Haag. De wijk krijgt de laatste tijd veel aandacht van de media omdat er bijzondere hedendaagse kunst is te zien in de galeries, die ieder hun eigen karakter hebben. Bovendien maken de gezellige terrasjes op het Anna Paulownaplein in het hart van de wijk en de nabijgelegen musea de buurt tot een trekpleister voor kunstminnend publiek.
Het galerieweekend heeft dit jaar als thema ART CONNECTS ART, omdat kunst niet alleen mensen onderling verbindt, maar ook de galeries dit weekend letterlijk door middel van kleurige linten met elkaar verbonden zijn.
In het weekend zijn er in de galeries boeiende exposities te zien van onder andere Rauschenberg, Adriaan Rees,, Ad Gerritsen, Hetty de Wette, Macarena Candrian, Marjolein Knottenbelt, Rineke Engwerda , Wim Zorn en Han de Kluiver.. Daarnaast worden er ook evenementen gorganiseerd.zoals. live music met drankjes en hapjes, de toneelvoorstelling Camille Claudel, door toneelgroep De Nieuw Metropool bij galerie-atelier Beeld Anna Paulownastraat 87 en diverse workshops door kunstenaars.
Bovendien bieden lunchcafe Room en Carlton Embassador Hotel tussendoor of na afloop de gelegenheid om iets te drinken een terrasje of speciaal menu te nemen.
De opening van het weekend vindt plaats op vrijdag 23 mei om 19.00 uur, door Anton Corbijn, op het Anna Paulownaplein , (bij slecht weer in galerie Vonkel) . Op zondag 25 mei om 17.00 uur wordt het weekend feestelijk afgesloten bij Galerie Ariana aan de Vondelstraat 20.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.