21 May 2008

From Stroom

Invitation for a Lecture on Forces of Culture, inspiration and practice.

Frank Koolen, 'Forces of Culture'
lezing over zijn inspiratie en praktijk

woensdag 28 mei 2008, 20.00 uur
reserveren gewenst (info@stroom.nl, 070-3658985, website Stroom)
locatie: Hogewal 1-9, Den Haag

Fragment uit video 'Where is
Eldorado anyway', 2005

Binnen het activiteitenprogramma van Stroom Den Haag vormen de lezingen een belangrijk onderdeel. Soms hebben deze een theorievormend karakter en wordt er aansluiting gezocht met een specifiek thema of met de actualiteit. In andere gevallen is het werk, de mentaliteit, een project of tentoonstelling van een kunstenaar de aanleiding voor een lezing/presentatie bij Stroom. Daarbij gaat de kunstenaar in op zijn persoonlijke inspiratie en aspiraties; zoals op 28 mei aanstaande Frank Koolen.

Het werk van Frank Koolen wordt gekenmerkt door een idee / houding ten aanzien van zijn directe omgeving en zijn door literatuur, geschiedenis en wetenschap gevoede belevingswereld. Hij is met name geïnteresseerd in (langdurige) processen. In 'Forces of Culture' toont hij aan de hand van andermans en eigen werk, hoe zinloze volharding kan leiden tot onverwachte overzichtelijkheid en hoe interculturele misverstanden nieuwe ideeën opleveren.
.... van een terugblik op de toekomst, via een bezoek aan Eldorado en een onduidelijk vruchtbaarheidsfeest, naar een nieuwe ordening der dieren ....
Frank Koolen (Maastricht, 1978), maakt video's, installaties, foto's, sculptuur, collages, geeft lezingen en is docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij studeerde achtereenvolgens aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1996-2001) en De Ateliers in Amsterdam (2001-2003). Momenteel is hij resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. De afgelopen jaren exposeerde hij onder andere bij Het Stedelijk Museum, W139, De Appel en Ellen de Bruijne Projects in Amsterdam, de Stadsgalerij in Heerlen, Nörkoppings Konsthall in Zweden en The Reliance Gallery in Londen. Op dit moment toont hij werk in Museum De Paviljoens in Almere ('Localisms', t/m 19 oktober 2008).

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9, 2514 HA Den Haag Tel: 070 3658985 Email: info@stroom.nl

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.