21 June 2008

From Chantals the Gallery

Invitation
Zuidwal 51 Den Haag
Opening + Barbecue Vrijdag 27 juni om 19:00 uur Dorothea Hassink (wandobjecten)
Ook open; Zaterdag 28 juni van 13:00 - 17:00 uur en Vrijdag 4 juli van 19:00 - 23:00 uur of op afspraak

Verhalende kunst van Dorothea Hassink
Het werk van Dorothea bestaat voornamelijk uit wandobjecten en miniatuurschilderijen. Haar wandobjecten zijn frivool. Gebruikmakend van uitbundige, sterke kleuren gecombineerd met glitter, plastic en keramiek. Bezaaid met kraaltjes en siersteentjes zoeken de objecten de grenzen van de smaak. Het is meer dan kitsch. De mierzoete verpakking zorgt voor vrolijkheid, maar ook voor bedrieglijke gevoelens. Er is geen sprake van alleen maar een luchtige verpakking: de werken vertellen een verhaal.

“Ik hoef mij als beeldend kunstenaar niet aan de regels te houden”

In haar miniatuurschilderijtjes met een gouden engeltje of een zilveren glitterboeddha lijkt de schoonheid van een hogere macht te worden gevierd. Het verhaal van de werken kan voor een ieder verschillen, maar inhoudsloos, dat zijn ze zeker niet. De glitters en kraaltjes trekken de toeschouwer als het ware het doek in. Dan worden 'details' als munten, keramische miniatuurkatjes of kleine boeddha's goed zichtbaar. Het resultaat is dat objecten vatbaar zijn voor een nieuwe uitleg of een ander inzicht. De objecten 'de koekoeksklokken met inhoud' lijken chaotisch, maar zijn juist zeer geordend. Alles staat in een goede verhouding tot elkaar, er is duidelijk sprake van een evenwichtige verdeling van de gebruikte materialen.

Dorothea Christiane Hassink, (1965 - Lochem) is actief als beeldend kunstenaar sinds 1991. In dat jaar rondde zij haar studie af aan de kunstacademie AKI in Enschede. Sindsdien heeft ze geƫxposeerd in verschillende galerieƫn, kunstcentra en musea. Haar visie op het kunstenaar-zijn is een visie van bestaansrecht; te laten zien dat je bestaat. Het niet gebonden zijn aan regels maar alle mogelijkheden hebben van de wereld. Kunst is Leven en Leven is Kunst.

Ramon Ottenhof / T. +31(0)645600350 / E love@chantals.info
www.chantals.info http://www.chantals.info/galerie/index.php?id1=#top

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.