22 April 2010

Scherven brengen geluk workshop


This art workshop may be interesting for your children:
Scherven brengen geluk workshop
In de periode van 1 mei tot 20 juni 2010 organiseert Nest bij de tentoonstelling Appetite for Destruction een aantal workshops, speciaal voor kinderen.

De workshops zijn ontwikkeld door beeldend vormgever Angelique Josten, bedoeld voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en worden begeleid door kunstenaars met ruime ervaring op het gebied van kunsteducatie.

Tijdens de workshop bekijken de kinderen eerst de expositie en gaan daarna zelf aan de slag. Bij het bekijken van de tentoonstelling zal een aantal vragen centraal staan, zoals: “Waar gaat de expositie eigenlijk over?”, “Waar is de kunst van gemaakt?” en “Wat is er gebeurd met de gebruikte materialen?” Vervolgens gaan de kinderen eerst dingen kapot maken om er vervolgens een eigen kunstwerk mee te maken.

Brengen scherven geluk?
De workshop is geïnspireerd door het werk van kunstenares Keiko Sato die scherven gebruikt om tot een nieuw beeld te komen. In de workshop wordt met gebroken aardewerk een kunstwerk gebouwd. Scherven veranderen op die manier van nutteloos afval weer in iets bruikbaars en moois.

Materialen
Er wordt gewerkt met een variëteit aan materialen; gekleurd glas, keramisch serviesgoed, hout en sculptuurwas. Voor de jonge kinderen maken we gebruik van houten of plastic voorwerpen.

Leeftijd
5 t/m 12 jaar. Bij genoeg aanmeldingen in te delen naar leeftijd (Voor de jongste kinderen wordt niet gewerkt met scherp materiaal)

Duur
1,5 uur bestaande uit ongeveer een half uur voor het bekijken van de tentoonstelling en een uur om een eigen kunstwerk te maken

Aanmelden
Via de site of per mail, graag vermelden: leeftijd en contactgegevens deelnemers

Kosten
3 euro per kind, inclusief materialen en een glas limonade met een koekje

Contact
marijn@nestruimte.nl / +31 (0)70 3653186
www.nestruimte.nl

Tijdstip en datum
In de meivakantie op dinsdag 4, donderdag 6 en zondag 9 mei, 11:00 - 12:30
Daarbuiten in overleg, tijdens de tentoonstelling van 1 mei tot 20 juni

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.